Systemisch Coachen

Heb jij het gevoel dat je in je leven steeds weer tegen (dezelfde) beperkende patronen aanloopt? Dat bepaalde dingen zich steeds opnieuw voordoen en dat je daar veel last van hebt? Je wilt dit graag veranderen, maar ondanks goede voornemens en discipline lukt het gewoon niet.
Je voelt dat er iets ongrijpbaars is, maar je kunt het niet pakken. Het lijkt wel een soort onderstroom die onzichtbaar aanwezig is. Zo kan het zijn dat je bv. moeilijk relaties in stand kan houden of blijf je jezelf maar op de laatste plaats zetten of lig je voortdurend in de clinch met leidinggevenden. Zomaar een paar voorbeelden…
Ik bied je de mogelijkheid om inzichten en oplossingen te vinden m.b.v. systemisch werk.

Wat is systemisch werk?
Van jongs af aan kennen we in ons leven allerlei systemen waar we deel van uitmaken. Een heel belangrijk systeem is het familiesysteem, ons ‘gezin van herkomst’.
Dit gezin waarin we geboren/opgegroeid zijn en de gezinnen waarin onze ouders geboren zijn, hebben grote invloed op ons huidige functioneren.
Naast je familiesysteem kun je ook te maken hebben met systemen binnen je werk, op school of bv. binnen een team.

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in je eigen patronen en de onderstroom waar je steeds weer tegenaan loopt in je leven. Het inzicht in welke plek jij hebt in jouw systeem en hoe de onderlinge verhoudingen zijn, helpt je te zien waar jouw belemmeringen zitten en hoe het kan dat je steeds weer vervalt in bepaald gedrag. Het gedrag dat je eigen ontwikkeling en groei tegenhoudt.

1-op-1 Systemisch Coachen Traject
In een traject ga ik met jou op ontdekkingstocht naar welke plek jij hebt in jouw (familie)systeem en gaan we kijken welke belemmeringen dat jou dit geeft en gaan we daarin verschuivingen laten ontstaan, zodat je verder kunt groeien en ontwikkelen.

Dit korte traject bestaat uit 3 gesprekken van ca. 2 uur, kosten: 349 euro.

Inspiratiegesprek in de natuur

Heb jij behoefte om gewoon eens een keer je verhaal te doen? Zonder gelijk allerlei goedbedoelde adviezen te krijgen van een gesprekspartner die je –om heel eerlijk te zijn- eigenlijk niet zoveel verder helpen? Om de simpele reden dat dit vaak meningen en adviezen vanuit de belevingswereld van de ander zijn en dus niet uit jouw eigen binnenwereld komen.

Of wil je eens je hart luchten over iets dat je al tijden dwars zit en lukt dat niet goed bij je naaste familie of beste vriend(in), omdat ze net wat te dichtbij staan en je wellicht bang bent dat het hen -om wat voor reden ook- emotioneel raakt?
Of misschien heb je eigenlijk niet echt iemand in je omgeving, waarmee je dingen kunt delen uit je binnenwereld en voel je wel dat het jou goed zou doen om je hart te luchten.
Of vind je het wellicht heel moeilijk om te verwoorden wat er zich bij jou vanbinnen allemaal afspeelt, ben je dat niet zo gewend en heb je niet geleerd om daar over te praten, maar merk je wel dat er iets niet goed zit en heb je wat hulp nodig om dit naar boven te kunnen halen en te verwoorden?

Wat bied ik je?
Al wandelend door of zittend in de natuur kun je je verhaal doen of help ik je erbij om je verhaal te doen. Ik kan vragen stellen om dingen meer helder te krijgen, of alleen maar luisteren, het is helemaal aan jou. Ik ben er met 100% aandacht voor jou, zonder oordeel, alles mag er zijn. Ik geef je alle ruimte om je hart te luchten. In een open, eerlijke en vertrouwelijke sfeer.
Waar je over wilt praten, maakt niet uit: kinderen, werk, familieomstandigheden, een relatie die niet lekker loopt, onzekerheid, boosheid, verdriet, gevoel van minderwaardigheid, noem maar op, het kan van alles zijn.

Wat ik belangrijk vind is dat je de ruimte krijgt om je uit te spreken, dit lucht op, waardoor je beter kunt ontspannen. Dit geeft de mogelijkheid om anders
tegen datgene aan te kijken wat je zorgen baart, datgene wat je raakt, zodat je mogelijkheden gaat zien en eventueel te maken keuzes helder worden.

De inspiratiegesprekken houd ik bij voorkeur in de natuur, maar het kan natuurlijk ook in mijn eigen prakrijkruimte.
Een inspiratiegesprek duurt een uur en kost 60 euro.

Meer info