Wat helpt mijn kind?

Als Kindertolk help ik om het antwoord op deze vraag helder te krijgen, 100% gegarandeerd!

“Ik heb echt geen idee wat ik nog kan doen”
“We hebben al van alles geprobeerd, maar niets heeft écht voor langere tijd geholpen”
“Ik loop op m’n tandvlees…”
“Ik voel me zó machteloos…”
“Ik snap het gewoon niet, het was een poosje goed en nu begint het wéér…”
Kreten die ik regelmatig hoor als ouders contact met mij zoeken. De zorg om en voor je kind*) kunnen soms grotendeels je leven beheersen. Soms zelfs zo dat je letterlijk met je handen in het haar zit…
Het inschakelen van mij als Kindertolk kan dit blijvend veranderen.
*) voor de leesbaarheid schrijf ik ‘kind’, maar daar vallen alle leeftijden onder, van baby tot puber en jongvolwassene

Bij welke problemen?
De problemen bij je kind waarbij ik kan helpen, zijn zeer divers. Onderstaand vind je een opsomming, waarbij ik nadrukkelijk wil vermelden dat dit geen volledige lijst is, het is bedoeld om je een idee te geven:

 

Boosheid of agressie
Onzekerheid/faalangst
Angsten
Veel huilen
Jaloezie
Prikkelgevoeligheid
Onderpresteren
Slecht eten, slapen of groeien
Vermoeidheid Allergie,
Eczeem, verstopping

Pesten/gepest worden
Onrust/niet willen luisteren
Dromerigheid
Ruzies
Geslotenheid/verlegenheid
ADHD, PDD-NOS, dyslexie
Zindelijkheidsproblematiek
Anorexia, verslavingen
ontstekingen, verkoudheden,
koortsen, hoofdpijn etc.

 

De kern ontdekken
Met behulp van de PresentChildMethode® gaan we samen ontdekken wat de kern van het probleem is. Kijken waar het nou werkelijk vandaan komt en wat de onderliggende behoefte is van je kind, dat wat maakt dat je kind zich zo gedraagt.
Zie het als een ijsberg in de zee: het topje is datgene wat we aan de wateroppervlakte zien, maar onder water zit veel meer. Om een succesvolle en behouden koers in het leven met je kind te varen, is het belangrijk om de gehele ijsberg te zien, ook wat onder water zit. Dit gedeelte onder de wateroppervlakte kun je zo niet zien, daar zijn hulpmiddelen voor om dat in beeld te krijgen. Ik zie mijzelf in deze vergelijking als het hulpmiddel waarmee je onder water kunt kijken.

Kinderen spiegelen
Onze kinderen spiegelen ons voortdurend in ons leven. Hoe vaak hoor je mensen zeggen “nou, als je eenmaal kinderen hebt, kom je jezelf tegen zeg!’ Ze vragen je continue door middel van hun gedrag (en dat kan zeer aanwezig gedrag zijn, maar ook juist stil, teruggetrokken of onzeker gedrag) om te laten zien hoe jij als ouder daarmee omgaat. En ze doen dit vanuit liefde, pure liefde…want: zoals wij als ouders het allerbeste willen in het leven voor onze kinderen, dat we ze graag gelukkig zien en goed in hun vel, zo willen zij dat graag andersom ook voor ons!

Wat doe ik als Kindertolk?
Wat ik doe als Kindertolk is jou begeleiden om het antwoord of de boodschap van je kind te kunnen “lezen” en invoelen. De boodschap die jouw kind jou spiegelt met zijn gedrag, spel, (leer)ontwikkeling of lichamelijke klachten.
Als je dit gevoelsinzicht hebt gekregen, gaan we samen aan de slag om veranderingen aan te brengen tot in de kern voor jou én voor je kind.

Kindertolktraject
Het traject bestaat uit 3 gesprekken van 1,5 tot 2 uur en een vertaling. De gesprekken vinden in mijn praktijkruimte plaats en zijn alleen met jou als ouder, voor het kindertolken is het niet nodig om jouw kind te zien of te spreken. De prijs van een traject is op aanvraag.
Een informatiegesprek (telefonisch of bij jou thuis) is altijd vrijblijvend en kosteloos.

Janita Venema, de moeder van het Kindertolken, legt in onderstaand interview heel mooi uit wat ik als Kindertolk voor ouder(s) & kind kan betekenen.
De vertaling die ik na het eerste gesprek met moeder of vader maak, ráákt! Elke keer weer…
Ik heb inmiddels vele diepe en blijvende veranderingen bij kinderen en ouders mogen ervaren. Ook voor jou biedt het díe oplossing waar jij al zo lang naar verlangt.
Aarzel daarom niet om vandaag nog contact met mij op te nemen, ik geef je graag meer informatie.

Meer info