Mijn naam is Eeltje Heida (1970) en ik woon met mijn man en onze 3 zonen in het dorp Bontebok, dichtbij Heerenveen.

In de zomer van 2015 heb ik mijn praktijk ‘De Waterdrager’ opgericht.
Water staat voor mij voor ‘reinigen’, ‘opschonen’ en het maakt vruchtbaar, zodat er groei ontstaat. Water staat ook symbool voor emotie en door het uit te gieten, kunnen emoties wegvloeien. En water helpt tegen ‘de dorst’…

Ik wil er als Waterdrager graag zijn voor jou als cliënt. In mijn logo zie je een schouder(lijn) met een waterkruik erop. Denkbeeldig giet ik het water uit de kruik uit over datgene waar jij tegenaan loopt in jouw leven, waar je het moeilijk mee hebt, dat wat je belemmert om te groeien en te bloeien. Door het heldere water en haar reinigende werking worden dingen zichtbaar gemaakt en geheeld.
Mijn opleiding en werkervaring liggen op een heel ander vlak dan het coachingsvak (HEAO Bank- en Verzekeringswezen). Ik kon daar echter nooit goed “mijn ei in kwijt”. (inmiddels is me duidelijk geworden waarom..)
Door mijn schildklierziekte, de ziekte van Hashimoto, die zich in 1999 openbaarde, was ik vaak erg vermoeid. Dit alles heeft ertoe geleid dat ik ben gestopt met mijn toenmalige baan.

In de loop der jaren had ik gemerkt dat mijn passie ligt bij het helpen van mensen op het emotionele vlak. Ik kan snel invoelen wat er aan de hand is en kan dit ook goed verwoorden. En ik houd ervan om verbinding te maken met mensen, ècht contact maken, daar word ik blij van!
Mijn missie, die aan deze passie gekoppeld is, werd mij steeds duidelijker: ik wil mensen -jong en oud(er)- vooruit helpen, in beweging brengen, positieve veranderingen veroorzaken. Samen ervoor zorgen dat ongewenste patronen, blokkades en beperkingen verdwijnen, zodat het leven ten volle geleefd kan worden en de zon gaat schijnen! Dáárin wil ik een gids zijn!

Toen mijn ziekte zich stabiliseerde en ik een manier had gevonden hoe om te gaan met mijn beperkende ziekte (daarvoor heb ik lang gedacht ‘nou, dat was het dus voor mij..’) begon het te kriebelen om een opleiding te volgen in de coaching/begeleiding van mensen. Deze vond ik bij Opleidingsinstituut Mirre, waar ik de 2-jarige opleiding tot Therapeutisch Begeleider ben gaan doen. Wat was dit geweldig! De zon ging voor mij vanaf dat moment in mijn leven weer schijnen!
Aansluitend heb ik de opleiding tot Kindertolk®, volgens de PresentChildMethode®, gevolgd. Dit kindertolken voelde voor mij als een schot in de roos: kinderen helpen en tegelijkertijd ook hun ouder(s). Daarnaast heb ik altijd al iets met taal gehad en dat komt mij nu heel goed van pas bij het vertalen! En ik houd van kinderen! Zo puur, zo oprecht, nog zonder de ‘maskers’ die wij volwassenen zo vaak maar al te goed kennen..

Deze liefde voor kinderen maakte dat ik gedurende 2017 de Kindercoachopleiding bij TORI heb doorlopen, gevolgd door het Coachverdiepingsjaar in 2018 –eveneens bij TORI Expertisecentrum- met als specialisme Ouder&Kindcoaching.
Doordat ik zelf in aanraking kwam met systemisch werk en ik hierdoor enorm ‘gepakt’ werd, heb ik eveneens in 2017 de training tot Systemisch Coach (Werkplaats voor Verdieping) gevolgd. Het brengt zulke prachtige, positieve verschuivingen tot stand bij mensen, verschuivingen en doorbraken waarbij je met praten alléén niet komt. Dit maakt mijn coaching voor mij nog veel waardevoller!

Voor mijzelf geldt dat ik een gevoelig mens ben, open en warm, dat ik heel graag in contact ben met mensen, maar dat ook rust en (eigen) ruimte voor mij belangrijk zijn. De balans daarin vinden is soms een uitdaging en wat dan helpt, is de natuur ingaan. Daar vind ik rust en ruimte, dan ontlaad ik, kan ik me ontspannen.
Wederzijds vertrouwen is een belangrijke waarde voor mij en last but -absoluut- not least: ik houd van een geintje!